Home something / News something /

Announcements

thesgi

"Financial support of the members of the Cooperative ΘΕΣγη"

Σε απόφαση για την ουσιαστική στήριξη των μελών του, μέσω της εφάπαξ καταβολής οικονομικής ενίσχυσης, κατέληξε το Διοικητικό Συμβούλιο του «Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣγη».

Η Διοίκηση του Συνεταιρισμού, αναλογιζόμενη το υψηλό κόστος παραγωγής της νέας καλλιεργητικής περιόδου, αποφάσισε να ενισχύσει τα μέλη του με 2€, ανά στρέμμα, για τα προϊόντα που παρέδωσαν μέσω του «ΘΕΣγη». Η απόφαση αυτή αποτελεί απόδειξη της ειδικής μέριμνας που λαμβάνει ο Συνεταιρισμός για τη στήριξη των Ανθρώπων του.

Η ενίσχυση καταβλήθηκε την 21η Οκτωβρίου 2022, με πίστωση των ποσών ενίσχυσης σε τραπεζικούς λογαριασμούς των μελών.

Σε δήλωση του, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας, Παναγιώτης Καλφούντζος, ανέφερε:

«Ο αγροτικός τομέας αγωνίζεται να επιβιώσει εν μέσω πρωτόγνωρων συγκυριών. Το κόστος του πετρελαίου και των λιπασμάτων έχουν εκτοξευθεί το τελευταίο έτος, με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους παραγωγής κατά 70% στο σύνολο των αγροτικών προϊόντων.

Αφουγκραζόμενοι αυτές τις δυσκολίες και ενόψει της έναρξης των καλλιεργητικών εργασιών για την νέα χρονιά, αποφασίσαμε να διανείμουμε νωρίτερα μέρος του πλεονάσματος της χρήσης, με την μορφή άμεσης ενίσχυσης στα προϊόντα που διαχειρίζεται ο Συνεταιρισμός. Τα μέλη που παρέδωσαν το σύνολο της παραγωγής σε σιτάρι, κριθάρι, καλαμπόκι, βαμβάκι, ελαιοκράμβη και μηδική στο Συνεταιρισμό, αποδεικνύοντας την αφοσίωση και πίστη τους στις συνεταιριστικές αρχές, ενισχύονται και επιβραβεύονται μέσω της απόφασης αυτής.

Οι συνεταιριστικές αρχές εξάλλου επιβάλουν, σε αυτές τις κρίσιμες περιόδους, άμεσες αποφάσεις που εξασφαλίζουν την οικονομική ανάπτυξη και στήριξη των αγροτών μας».

Κατηγορίες