Συνταγές

Συνταγές

Συνταγές (4)

Από σκληρό σιτάρι παραγωγής του Συνεταιρισμού ΘΕΣγη, από πιστοποιημένα 100% ελληνικά σιτάρια της θεσσαλικής γης, παραγωγής του Συνεταιρισμού ΘΕΣγη

Συστατικά:

Αλεύρι από σκληρό σιτάρι θες

Συνταγή για  Ψωμί Χωριάτικο:

Υλικά:

750gr αλεύρι χωριάτικο θες
250gr αλεύρι γενικής χρήσης
2 κτσ λάδι
25gr μαγιά νωπή ή 8gr ξηρή μαγιά
1 κτσ αλάτι
650gr νερό


Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό, βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη και κάνουμε μια μικρή «λακκούβα» στο κέντρο. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό, ανακατεύοντας απαλά.

Μόλις έχουμε ρίξει όλο το νερό, ζυμώνουμε κανονικά μέχρι να γίνει μαλακό & εύπλαστο ζυμάρι, χωρίς να κολλάει στα χέρια.

«Ξεκουράζουμε» το ζυμάρι, σκεπασμένο, για 10΄ και 15΄ σε θερμοκρασία δωματίου και κόβουμε ζυμάρι 500gr πλάθοντας στο σχήμα που επιθυμούμε.

Αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με 200°C για 35’.

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 10:47

Θες αλεύρι για ψωμί χωριάτικο

Written by

Από μαλακό σιτάρι παραγωγής του Συνεταιρισμού ΘΕΣγη, από πιστοποιημένα 100% ελληνικά σιτάρια της θεσσαλικής γης, παραγωγής του Συνεταιρισμού ΘΕΣγη

Συστατικά:

Αλεύρι από μαλακό σιτάρι

Συνταγή για  παραδοσιακό φύλλο πίτας:

Υλικά:

1000gr αλεύρι γενικής χρήσης θες
2 κτσ λάδι
1 κτγ ξύδι
1 κτσ αλάτι
5 φλυτζάνια του καφέ νερό χλιαρό

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη, κάνουμε μια μικρή «λακκούβα» στο κέντρο και προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό, ανακατεύοντας απαλά.

Μόλις έχουμε ρίξει όλο το νερό, ζυμώνουμε κανονικά μέχρι να γίνει μαλακό & εύπλαστο ζυμάρι, χωρίς να κολλάει στα χέρια.

«Ξεκουράζουμε» το ζυμάρι, σκεπασμένο, για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου και ξεκινάμε να ανοίγουμε φύλλα για την πίτα μας.

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 10:44

Θες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Written by

Μείγμα Αλεύρων αλεσμένα σε πετρόμυλο
Από πιστοποιημένη 100% ελληνική σίκαλη της θεσσαλικής γης, παραγωγής του Συνεταιρισμού ΘΕΣγη

Συστατικά:

Αλεύρι σίτου, αλεύρι σίκαλης ολικής άλεσης από πετρόμυλο, αλεύρι σίτου ολικής άλεσης από πετρόμυλο, αλεύρι κριθαριού ολικής άλεσης από πετρόμυλο, προζύμι σίκαλης, αλάτι, εκχύλισμα βύνης σίκαλης, ζάχαρη.

Συνταγή για Ψωμί Σίκαλης:

Υλικά:

1000gr μείγμα «σίκαλης»
650 έως 670gr νερό
25gr μαγιά νωπή ή 8gr ξηρή μαγιά

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη και κάνουμε μια μικρή «λακκούβα» στο κέντρο. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και ανακατεύουμε σιγά σιγά.

Μόλις έχουμε ρίξει όλο το νερό, ζυμώνουμε κανονικά μέχρι να γίνει μαλακό & εύπλαστο ζυμάρι, χωρίς να κολλάει στα χέρια.

«Ξεκουράζουμε» το ζυμάρι, σκεπασμένο, για 10΄ και 15΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Ενδεικνυόμενη θερμοκρασία ζύμης: 25°C με 26°C.

Κόβουμε σε τεμάχια 450gr και πλάθουμε στο σχήμα της αρεσκείας μας. Αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για περίπου 60΄ με 70΄.

Ψήσιμο: Θερμοκρασία 200°C - 210°C

Χρόνος: 35’

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 10:40

Θες Μείγμα αλεύρων για ψωμί σίκαλης

Written by

Από μαλακό και σκληρό (κίτρινο) σιτάρι, από πιστοποιημένα 100% ελληνικά σιτάρια της θεσσαλικής γης, παραγωγής του Συνεταιρισμού ΘΕΣγη

Μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι, πολύ εύκολο στη διαμόρφωση και το άνοιγμα. Ιδανικό για ζύμη πίτσας / πεϊνιρλί / μαλακά και αφράτα ψωμάκια brioche

Συστατικά:
Αλεύρι σίτου, αλεύρι χωριάτικο θες από σκληρό σιτάρι, ανενεργός μαγιά

Συνταγή για Ζύμη για Πίτσα:

Υλικά:
1.000gr
Αλεύρι πίτσας θες
4 κτσ λάδι
3 κτγ ζάχαρη
1 κτγ αλάτι
25gr μαγιά νωπή ή 8gr ξηρή μαγιά
250gr φρέσκο γάλα ΘΕΣγάλα
300gr νερό
 
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη, κάνουμε μια μικρή «λακκούβα» στο κέντρο και προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό και το φρέσκο γάλα ΘΕΣγαλα ανακατεύοντας απαλά.

Μόλις έχουμε ρίξει όλο το νερό, ζυμώνουμε κανονικά μέχρι να γίνει μαλακό & εύπλαστο ζυμάρι, χωρίς να κολλάει στα χέρια. «Ξεκουράζουμε» το ζυμάρι, σκεπασμένο, για 15΄ έως 20΄ σε θερμοκρασία δωματίου και ξεκινάμε να ανοίγουμε τη ζύμη για την πίτσα μας.

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 10:31

Θες αλεύρι για πίτσα

Written by

Στοιχεία Επικοινωνίας

  3ο Χ.Λ.Μ. Λάρισας - Βόλου, Τ.Κ. 41336, Λάρισα, Ελλάδα

 info@thesgi.gr

 +30 2410 579904

 +30 2410 579905

Social Media

ΚΑΙΡΟΣ