Εκδηλώσεις

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022 11:37

Ημερίδα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης για τα μέλη του ΘΕΣΓΗ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα ενημέρωσης και εκπαίδευσης των μελών του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣΓΗ στα πλαίσια του έργου DiatomiteThem.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και την ενεργό συμμετοχή τους. Η ημερίδα του έργου οργανώθηκε από τον Συνεταιρισμό Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣΓΗ σε συνεργασία με τα εργαστήρια Εντομολογίας και Αγροτικής Οικονομίας του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κύριο θέμα της ημερίδας αποτελούσε η ενημέρωση για το αντικείμενο και τις εξελίξεις του έργου και η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στις μεθόδους απεντόμωσης.

Παρουσιάστηκε υλικό από τις δράσεις του έργου σε αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και οι εκπαιδεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο προσωπικό. Ομιλητές ήταν:

  • Κεντρικός ομιλητής, ο καθηγητής εντομολογίας κ. Χρήστος Αθανασίου, ο οποίος κέντρισε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων παρουσιάζοντας σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης εντομολογικών εχθρών. Εξήγησε με απλά λόγια και κατανοητά παραδείγματα τους κινδύνους στα αποθηκευμένα δημητριακά και τους τρόπους προστασίας και φύλαξης. Οι ερωτήσεις των παραγωγών ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και πυροδότησαν νέες συζητήσεις επί του θέματος.
  • Ο αν. καθηγητής αγροτικής οικονομίας κ. Γεώργιος Βλόντζος, ο οποίος έδωσε μια άλλη διάσταση στην ημερίδα αναδεικνύοντας την σημασία των τοπικών αγροτικών προϊόντων και την ανάγκη ενίσχυσης των τοπικών αγορών.
  • Η διαχειρίστρια του έργου, στέλεχος του ΘΕΣΓΗ κα. Εύα Μπατζογιάννη, παρουσίασε τις εκπαιδεύσεις που έγιναν στο προσωπικό πάνω στον έλεγχο αποθηκευμένων προϊόντων και στην εφαρμογή εντομοκτόνων ουσιών.
  • Ο καλεσμένος κ. Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Αγροτικής Οικονομίας του ΕΛΓΟ και συνιδρυτής του Coopability Institute, έκλεισε πολύ όμορφα την ημερίδα κινητοποιώντας τους παραγωγούς μέσω της συνεργασίας σε ομάδες.

Η προσεύλευση και ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε τις προσδοκίες μας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  3ο Χ.Λ.Μ. Λάρισας - Βόλου, Τ.Κ. 41336, Λάρισα, Ελλάδα

 info@thesgi.gr

 +30 2410 579904

 +30 2410 579905

Social Media

ΚΑΙΡΟΣ