Νέα

Ενεργειακή Κοινότητα δημιούργησαν μέλη του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη» με τον διακριτικό τίτλο «ΘΕΣγη Energy», πρωτοπορώντας για ακόμη μία φορά και δείχνοντας το δρόμο για μελλοντικές αντίστοιχες προσπάθειες στον γεωργικό τομέα.

O ΘΕΣγη και η AgroApps ανανεώνουν τη συνεργασία τους για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 14:04

Βασική Λίπανση στο Σιτάρι │ΘΕΣγη

Πλησιάζοντας στην εποχή σποράς του σιταριού είναι σημαντικό οι παραγωγοί να γνωρίζουν τις απαιτήσεις της καλλιέργειας σε θρεπτικά στοιχεία.

 

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 09:35

Συμβολαιακή Γεωργία ΘΕΣγη

Ο Συνεταιρισμός Αγροτών Θεσσαλίας "ΘΕΣγη" για άλλη μια χρονιά προχωρά στην εφαρμογή Συμβολαιακής Γεωργίας για το σκληρό σιτάρι, το κριθάρι ζυθοποιίας και την ελαιοκράμβη.

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία των παραγωγών με τον συνεταιρισμό και τη διαχείριση εκτάσεων άνω των 30.000 στρεμμάτων, ο ΘΕΣγη παρέχει σε όλους τους παραγωγούς συμβολαίων τις εξής παροχές:

  • Εγγυημένες τιμές
  • Καθημερινή τεχνική υποστήριξη των καλλιεργειών από το γεωπονικό τμήμα
  • Προμήθεια πιστοποιημένων εφοδίων σε ανταγωνιστικές τιμές
  • Δυνατότητα έκδοσης τραπεζικής κάρτας
  • Δωρεάν εφαρμογή γεωργίας ακριβείας και προτάσεις μείωσης κόστους παραγωγής

Οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν τα προϊόντα υπογράφοντας σύμβαση με τον Συνεταιρισμό ΘΕΣγη μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2410575904, Δευτέρα-Παρασκευή 8:30 - 16:30.

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

O Συνεταιρισμός Αγροτών Θεσσαλίας συνεχίζει το έργο του εφαρμόζοντας Γεωργία Ακριβείας σε όλες τις εκτάσεις κηπευτικών των μελών του.

Σε συνεργασία με την εταιρεία Agrotech S.a θα εφαρμοστεί Στοχευμένη Δειγματοληψία Εδάφους βάσει Εδαφολογικής Χαρτογράφησης στις καλλιέργειες σπανακιού και κουνουπιδιού.

Με τη βοήθεια των δορυφορικών εικόνων θα δημιουργηθούν ζώνες παραλλακτικότητας από τις οποίες θα συλλέχθούν στοχευμένα δείγματα εδάφους και θα πραγματοποιηθούν εδαφολογικές αναλύσεις υπολογίζοντας τα διαθέσιμα θρεπτικά συστατικά, το χημικό τύπο των λιπασμάτων που απαιτείται ανά ζώνη αλλά και τις ποσότητες εφαρμογής των λιπασμάτων ανάλογα με τα διαφορετικά εδάφη εντός των αγροτεμαχίων.

Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι οι παραγωγοί να έχουν στην διάθεση τους χάρτες σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή βάσει των οποίων θα εφαρμοστεί διαφορετική συμβουλή και μεταβλητή λίπανση.

Με την τεχνική αυτή ο ΘΕΣγη βελτιώνει τη σύσταση του εδάφους των αγροτεμαχίων και πετυχαίνει μεγαλύτερες αποδόσεις με το λιγότερο δυνατό κόστος για τα μέλη του.

Tην Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:00 στο 3ο χιλιόμετρο ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου, όπου εδρεύουν τα γραφεία του Συνεταιρισμού ΘΕΣγη θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνάντηση ενημέρωσης των παραγωγών για την καλλιέργεια του Ηλίανθου.


Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τον κ. Κωστίδη Αθανάσιο (Υπεύθυνο Παραγωγής και Τεχνικής Υποστήριξης της Εταιρείας Syngenta) για τις ποικιλίες και τις καλλιεργητικές φροντίδες της καλλιέργειας.


Ο Γεωπόνος του Συνεταιρισμού ΘΕΣγη κ. Τσιανάκας Βασίλειος θα παρουσιάσει το κοστολόγιο της καλλιέργειας για την περιοχή της Θεσσαλίας και τις τιμές της Συμβολαιακής Γεωργίας του Συνεταιρισμού για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο του Συνεταιρισμού 2410579904 από τις 8.30 – 16.30.

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη». Η συνάντηση των μελών είχε έναν επιπλέον εορταστικό χαρακτήρα λόγω της 7ης επετείου ίδρυσης του συνεταιρισμού, 15 Φεβρουαρίου 2013.

Την εκδήλωση ξεκίνησε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, κ. Παναγιώτης Καλφούντζος, ο οποίος ευχαρίστησε όλα τα μέλη του ΘΕΣγη που είναι η κινητήριος δύναμη του συνεταιρισμού. Ο περιφερειακός σύμβουλος και μέλος του ΘΕΣγη, κ. Απόστολος Μπίλλης, τόνισε πως η επιτυχία αυτού του συνεταιρισμού είναι οι δυνατές σχέσεις μεταξύ των μελών του.
Η εκδήλωση προσέφερε την ευκαιρία στους παραγωγούς να ανταλλάξουν απόψεις για τις καλλιέργειες και για τα θέματα που τους απασχολούν μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Οι παρευρισκόμενοι πληροφορήθηκαν για τις δράσεις του συνεταιρισμού, τις τρέχουσες εξελίξεις, καθώς και για τους στόχους της επόμενης περιόδου. Τρεις ήταν οι τυχεροί που κέρδισαν το φλουρί και έλαβαν τις αντίστοιχες δωροεπιταγές.

Καλή χρονιά σε όλους, υγεία, ευημερία και καλές παραγωγές!

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 10:31

Πρόσληψη Γενικού Διευθυντή στον ΘΕΣγη

Ο Συνεταιρισμός Αγροτών Θεσσαλίας με την επωνυμία "ΘΕΣγη" και έδρα την Λάρισα, αναζητά Γενικό Διευθυντή ή Γενική Διευθύντρια.

Σκοπός της θέσης
Η διεύθυνση του συνεταιρισμού σε όλους του τομείς, ασκώντας εποπτεία και ηγεσία.

Συνοπτική περιγραφή θέσης
Διευθύνει την καθημερινή λειτουργία όλου του συνεταιρισμού | Υλοποιεί τις πολιτικές και στρατηγικές του Δ.Σ. | Συμβουλεύει το Δ.Σ. σχετικά με: τρόπους βελτίωσης ανταγωνιστικής θέσης, χρηματοοικονομικό μάνατζμεντ, παραγωγική αποτελεσματικότητα, νέες τεχνολογίες, νέα προϊόντα/υπηρεσίες, αλλαγές στην πολιτική, αλλαγές σε κανονισμούς και θεσμικό περιβάλλον, κρατικά θέματα | Διευθύνει, προσλαμβάνει, αξιολογεί και απολύει το προσωπικό, και εμπνέει τους εργαζόμενους, ενώ μεριμνά για την εκπαίδευσή τους | Διερευνά νέες αγορές και επιχειρηματικές δυνατότητες και συντάσσει προτάσεις προς το Δ.Σ. για αξιοποίησή τους | Προετοιμάζει: το ετήσιο επιχειρησιακό σχέδιο και τον αντίστοιχο προϋπολογισμό, την ετήσια έκθεση απολογισμού και προγραμματισμού, επικοινωνία με τα μέλη, τη γενική συνέλευση | Εκπροσωπεί το συνεταιρισμό στην τοπική κοινότητα, άλλους συνεταιρισμούς, στον κλάδο και στους κρατικούς φορείς | Επικοινωνεί με τα μέλη του Δ.Σ. και τα μέλη του συνεταιρισμού, τα οποία πληροφορεί σε τακτική βάση για την οικονομική κατάσταση και τις εξελίξεις στο συνεταιρισμό | Αναφέρεται στο Δ.Σ. |

Απαραίτητα προσόντα
- Πτυχίο Ανώτατης Σχολής Διοίκησης/ Επιθυμητό master
- Εμπειρία σε αντίστοιχη θέση στο χώρο της αγροδιατροφής, 5 χρόνια τουλάχιστον
- Άριστες ικανότητες οικονομικής ανάλυσης των εμπορικών δεδομένων
- Άριστη γνώση αγγλικής γλώσσας
- Γνώση νέων τεχνολογιών που ενισχύουν την απόδοση της επιχείρησης

Απαιτούμενες Δεξιότητες
Ηγεσία & Επικοινωνία- Στρατηγική σκέψη - Εμπορική αντίληψη – Επιχειρηματικότητα - Προσαρμοστικότητα - Ευελιξία - Αποτελεσματικότητα και διοίκηση με πρακτικό και παραδειγματικό τρόπο - Οργανωτικές ικανότητες - Δημιουργικότητα - Ομαδική Εργασία - Εξωστρέφεια

Επιθυμητά Προσόντα
- Εμπειρία στην οργάνωση και διεύθυνση αγροτικών συνεταιρισμών
- Διεθνής εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στον αγροδιατροφικό κλάδο

Παροχές
- Παρέχονται πολύ ικανοποιητικές απολαβές, αναλόγως των προσόντων
- Επιπρόσθετη αμοιβή (bonus) με βάση την απόδοση/επίτευξη των ετήσιων στόχων που θα τίθενται από το Διοικητικό Συμβούλιο
- Εκπαίδευση στη οργάνωση, διεύθυνση και διοίκηση σύγχρονων αγροτικών συνεταιρισμών και στην ολιστική ηγεσία


Οδηγίες
Παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε το βιογραφικό σας σημείωμα στον παρακάτω σύνδεσμο αναγράφοντας στο βιογραφικό σας ΘΕΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ή ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ αντιστοίχως.
https://thesgi.gr/el/contact/apostoli-viografikou

Σελίδα 1 από 9

Στοιχεία Επικοινωνίας

  3ο Χ.Λ.Μ. Λάρισας - Βόλου, Τ.Κ. 41336, Λάρισα, Ελλάδα

 info@thesgi.gr

 +30 2410 579904

 +30 2410 579905

Social Media

ΚΑΙΡΟΣ