Συνταγές

Θες Μείγμα αλεύρων για ψωμί σίκαλης

Μείγμα Αλεύρων αλεσμένα σε πετρόμυλο
Από πιστοποιημένη 100% ελληνική σίκαλη της θεσσαλικής γης, παραγωγής του Συνεταιρισμού ΘΕΣγη

Συστατικά:

Αλεύρι σίτου, αλεύρι σίκαλης ολικής άλεσης από πετρόμυλο, αλεύρι σίτου ολικής άλεσης από πετρόμυλο, αλεύρι κριθαριού ολικής άλεσης από πετρόμυλο, προζύμι σίκαλης, αλάτι, εκχύλισμα βύνης σίκαλης, ζάχαρη.

Συνταγή για Ψωμί Σίκαλης:

Υλικά:

1000gr μείγμα «σίκαλης»
650 έως 670gr νερό
25gr μαγιά νωπή ή 8gr ξηρή μαγιά

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη και κάνουμε μια μικρή «λακκούβα» στο κέντρο. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και ανακατεύουμε σιγά σιγά.

Μόλις έχουμε ρίξει όλο το νερό, ζυμώνουμε κανονικά μέχρι να γίνει μαλακό & εύπλαστο ζυμάρι, χωρίς να κολλάει στα χέρια.

«Ξεκουράζουμε» το ζυμάρι, σκεπασμένο, για 10΄ και 15΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Ενδεικνυόμενη θερμοκρασία ζύμης: 25°C με 26°C.

Κόβουμε σε τεμάχια 450gr και πλάθουμε στο σχήμα της αρεσκείας μας. Αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για περίπου 60΄ με 70΄.

Ψήσιμο: Θερμοκρασία 200°C - 210°C

Χρόνος: 35’

Στοιχεία Επικοινωνίας

  3ο Χ.Λ.Μ. Λάρισας - Βόλου, Τ.Κ. 41336, Λάρισα, Ελλάδα

 info@thesgi.gr

 +30 2410 579904

 +30 2410 579905

Social Media