Τα μέλη του Συνεταιρισμού καλλιεργούν κυρίως σκληρό σιτάρι και κριθάρι, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία:
• στην ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος
• στην μείωση του κόστους παραγωγής και
• την μεγιστοποίηση του οικονομικού οφέλους για τον παραγωγό
• στην εφαρμογή συμβολαιακής γεωργίας
Ο Συνεταιρισμός προχώρησε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χαρτογράφησης Εδαφών του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» σε αναλύσεις εδάφους στα αγροκτήματα των μελών του. Με βάση τα αποτελέσματα των αναλύσεων εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Υψηλών Αποδόσεων (ΣΔΥΑ) σιτηρών επιτηρούμενο από ειδικευμένους γεωπόνους, συμβάλλοντας στην ορθολογικότερη χρήση λιπασμάτων και στην μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.